top of page
f76e02_28c65e4a1359496396cf5877962903ee~

Mijn naam is Andrea Schönberger. Ik ben universitair docent van huis uit. Ik heb jaren in het hoger onderwijs gewerkt en daarna in het bedrijfsleven als IT-er. Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk opgezet.

In mijn praktijk geef ik met veel plezier taalles, maak ik programma's voor online trainingen, coach ik mensen met verschillende vraagstukken en gebruik ik mijn creativiteit om websites te maken.

Andrea Schönberger

trainer, coach en webdesigner

Screenshot 2021-05-27 at 15.56.52.png
Screenshot 2023-01-16 at 22.43.46.png

Leergebieden

Icons.png

Ik ben in Boedapest geboren (1974). Al vanaf de basisschool had ik een liefde voor talen en speciaal voor grammatica. Na het gymnasium ging ik daarom taal- en letterkunde studeren op de Eötvös Loránd Universiteit in Boedapest. In mijn tweede studiejaar heb ik hierbij Hongaars als tweede taal genomen en dus heel specifiek en gericht geleerd hoe je Hongaars aan buitenlanders kan leren.

 

Vanaf 1996 heb ik als docent les gegeven aan buitenlanders bij de intensieve cursus op de universiteit. Dit was een fantastische tijd waarvan ik veel genoot en enorm veel geleerd heb. Doordat in mijn klas regelmatig meer dan 6-7 verschillende nationaliteiten aanwezig waren kon ik goed er op letten hoe verschillende culturen en denkwijzen in elkaar zitten. Daarnaast begreep ik het belang van een goed opgezette methode, vooral dat het stap voor stap, duidelijk, in kleine stukjes,  van simpel naar moeilijkere oefeningen en in een logische volgorde moet zijn. 

In 1999 ben ik met mijn Nederlandse partner verhuisd naar Nederland. Sindsdien woon ik hier. Doordat ik het zelf meegemaakt heb hoe het is om naar een ander land te verhuizen en met een nieuwe taal geconfronteerd te zijn kan ik nu mijn studenten goed begeleiden die dezelfde meemaken richting Hongarije. 

 

Inmiddels heb ik alle beschikbare taalboeken voor Hongaars bestudeerd en van alles het beste eruit gehaald om zo een leerbare methode te laten ontstaan. Met veel ervaring, selectie en enorm veel nieuwe ideeën heb ik dus al het leermateriaal in huis wat nodig is om Hongaars te leren.

 

Met heel veel plezier, enthousiasme, creativiteit en flexibiliteit begeleid ik ook mensen die Hongaars willen leren. Ik werk altijd op maat en aangepast aan de behoeftes van de individuele studenten.

bottom of page