top of page

Wie is jullie trouwambtenaar?

Ik ben Danielle Stemmer-van Duren en woon samen met mijn man op de Utrechtse Heuvelrug. Zelf beschrijf ik mezelf als ontdekkingsreiziger, natuurliefhebber, maatschappelijk betrokken, goedlachs en vol levenslust. Anderen noemen mij spontaan, liefdevol, warm en echt. Uiteraard zijn dit alleen de antwoorden van de mensen die antwoord willen geven op zo een vraag. Samenvattend: ik ben een persoonlijkheid met een eigen twist. 

Daar hou ik ook van in het leven…de verassing, de sprankeling, de reis in het leven: ik hou van het leven. Die sprankeling is ook altijd onderdeel van een trouwerij. Ieder persoon, ieder stel, iedere familie, iedere schoonmoeder, iedere levensfase is anders en ieder feest is anders.

 

Dus iedere ceremonie en iedere trouwerij is anders.

 

Maar 1 ding is altijd hetzelfde en dat is dat 2 mensen voor de wet gaan trouwen. Daar zijn wettelijke rechten (en plichten) aan verbonden, een deel van de ceremonie zal volgens deze wettelijke eisen moeten verlopen. Ik ben de trouwambtenaar die deze officiële ceremonie volgens de wet mag bekrachtigen. En als jullie dat willen, omlijst ik deze officiele ceremonie met jullie persoonlijke verhalen.

fr-fotografie-DSC_1296.jpg

P.s. wil je weten waarom ik trouwambtenaar ben geword? Ik dacht…weet je wat ik wil worden als ik later groot ben….en toen dacht ik…..Later is allang begonnen. 

Over mij

01

Kennismaken

Op deze site leren jullie mij al een beetje kennen en anders kan je mij googelen. Maar beter nog, laten we afspreken. App of mail mij en we maken een afspraak om elkaar te bellen of live te ontmoeten. Ik ben heel benieuwd hoe jullie je ceremonie voor je zien en als je het nog niet helemaal weet, dan heb ik altijd wat vragen achter de hand om een beeld te krijgen. Na het gesprek beslissen zowel jullie als ik of we samen de ceremonie willen doen. 

Stappenplan
Rings

02

Het vertrekpunt: jullie wensen

Wie - wat - waar en hoe bepalen. Wie is meestal wel duidelijk. Het wat en waar ook wel. Maar hoe, dat bepalen jullie en daar zijn eindeloze variaties in te maken. Waarbij jullie de keuze maken uit de 3 opties. 

Kort en krachtig: wordt vaak voor gekozen als er iemand anders is die de speeche gaat doen. Ik ben er dan alleen voor het wettelijke gedeelte en op de achtergrond.

Volledige ceremonie: de speech wordt opgebouwd uit jullie verhalen.

Uitgebreide volledige ceremonie: de speech wordt opgebouwd uit jullie verhalen en de verhalen van getuigen en/of familieleden. Dit maakt de ceremonie persoonlijk en de gasten worden echt betrokken. 

Flower Field Wedding

Bij alle drie de opties kunnen jullie je eigen stijl verwerken. Willen je bijvoorbeeld zelf de vows schrijven en uitspreken of wil je juist alleen Ja zeggen. Wil je dat je kinderen of nichtjes en neefjes betrokken worden bij de ceremonie of wil je iemand die gemist wordt op deze dag een speciale plek geven.

 

Tijdens het  gesprek vraag ik altijd goed door wat jullie willen. Ook om te checken of jullie hetzelfde bedoelen. Dit is de fase, met interessante en verassende ontdekkingen, ook van elkaar. Regelmatig komt er iets ter sprake waar het bruidspaar nog later op terug zal komen. Zo is het gebeurd dat ik vroeg met welke muziek het bruidspaar wilde binnenlopen, of ze speciale muziek in gedachte hadden. Waarop de bruid vertelde op ons liedje, terwijl de bruidegom tegelijkertijd zei: wij hebben geen liedje. Overigens zijn (tot nu toe) alle bruiloften nog doorgegaan na dit gesprek.

Aan de hand van een vragenlijst leidt ik jullie ook door de mogelijkheden van de ceremonie heen. Zodat je niet achteraf denkt, als ik dat had geweten…. (dat mijn parkiet ook de ringen mag binnen vliegen).

Church

03

Onderweg naar de dag

Onderweg naar de dag verzamel ik informatie en ben ik aan het werk. Jullie hoeven niet veel te doen. Waarschijnlijk hebben we af en toe contact om details af te stemmen.

 

Waarom is dat neefje zo belangrijk voor jullie dat hij het boeket mag dragen?

 

Heeft de parkiet een vliegbrevet?

04

Champagne

Op de dag zelf begeleidt ik jullie waarbij de ceremonie verloopt zoals besproken. Tijdens de ceremonie zal ik de genodigden ook betrekken in de speech maar gericht op jullie zijn. De ceremonie is het moment van de dag waarop er even rust komt. Je voelt in de zaal dat er op dat moment een historische gebeurtenis plaatsvindt. Want dat is trouwen. Een historische gebeurtenis in je leven. Of je het nu een grootse of kleine ceremonie is.

 

De ceremonie is geslaagd als jullie getrouwd uit de zaal lopen met een lach en ontspanning op het gezicht.

champagne
trouwen buitenland_edited.jpg

Trouwen in het buitenland

Als wereldreiziger is een trouwerij in het buitenland natuurlijk het ultimum. Dat lijkt mij zo leuk. Ik heb al verschillende trouwerijen in het buitenland meegemaakt, maar niet zelf bekrachtigd. 

Trouwerijen in: Zuid Afrika, Cambodja, Italië, Australië, Amerika, Bolivia, Indonesië, Terschelling (of telt dat niet mee). Misschien omdat ik zo gek ben op trouwen, dat ik het ook vaak tegenkom op reis.

Rondom de wettelijke eisen om voor de Nederlandse wet te kunnen trouwen zal ik samen met jullie de voorwaarden en mogelijkheden uitzoeken. Dit is afhankelijk van het land en de nationaliteit van de bruid en bruidegom.

Geen enkele trouwerij is hetzelfde en geen enkel stel is het zelfde.

Trouwen in het buitenland

"Zou je met jezelf willen trouwen?"

Contact

Contact opnemen?

Daniëlle Stemmer-van Duren

Loolaan 37 3971PL

Driebergen

06-25025271

info@coachingstation.nl

 

Bedankt voor je bericht.

bottom of page